Байден після переговорів із Путіним поговорить із Зеленським

Байден після переговорів із Путіним поговорить із Зеленським

Президент США Джо Байден проведе переговори з главою України Володимиром Зеленським після онлайн-саміту з російським лідером Володимиром Путіним.

Розмова відбудеться найближчими днями. Про це повідомляє ЗМІ з посиланням на високопосадовця з адміністрації у Вашингтоні.

Президент Байден проведе переговори з президентом Зеленським найближчими днями, – сказало джерело.

За його словами, Байден розповість президентові України про зміст його бесіди з Путіним, а також проведе із ним консультації. Крім того, напередодні віртуального саміту Росія-США з Зеленським уже провів переговори держсекретар США Ентоні Блінкен.

Переговори глав Росії та США розпочнуться увечері 7 грудня. Прямого ефіру не буде, однак буде показано перші кадри зустрічі. Розмова пройде в закритому режимі захищеними каналами відеозв’язку. У Кремлі розраховують на те, що він буде тривалим та ґрунтовним. Сторони обговорять міжнародний порядок денний, Україну та розширення НАТО на схід.

Раніше колишній глава Білого дому Дональд Трамп заявив, що майбутні переговори між президентами Росії та США Володимиром Путіним та Джо Байденом будуть «нерівним матчем» для американської сторони. За його словами, «цей матч взагалі не можна було дозволяти».

Поділитись