У Цхінвалі завершився стихійний мітинг

У Цхінвалі завершився стихійний мітинг

Стихійний мітинг в центрі Цхінвалі, на який зібралися жителі Південної Осетії напередодні, закінчився під ранок, його учасники розійшлися.

Про це розповів глава парламентського комітету з питань зовнішньої політики і міжпарламентських зв’язків Заза Дріан.

“Люди під ранок розійшлися. Депутати домовилися, що о 11:00 збираються в парламенті. На 12.00 призначили сесію. Будемо виносити питання відставки генерального прокурора”, – повідомив Дріан.

Раніше тимчасово виконуючий обов’язки міністра внутрішніх справ Південної Осетії Мераб Пуха повідомив, що органи правопорядку Південної Осетії максимально посилили заходи безпеки в Цхінвалі, де проходив несанкціонований мітинг. На нього, за різними даними, зібралося від декількох сотень до 1 тис. осіб.

“В даний час обстановка спокійна, на площі людей немає. Депутати буде збиратися на позачергову сесію сьогодні, тому будемо тримати ситуацію під контролем. Посилені заходи безпеки в столиці зберігаються”, – пояснив вранці в суботу Пуха.

Про ситуацію в Цхінвалі

У п’ятницю в центрі Цхінвалі зібралися кілька сотень людей після поширення інформації про смерть місцевого жителя, який напередодні був затриманий за підозрою в замаху на главу МВС республіки Ігоря Наніева. Жителі вимагали відставки уряду.

Увечері в п’ятницю голова уряду Південної Осетії Ерік Пуха заявив, що йде у відставку на вимогу присутніх на площі в Цхінвалі. Президент Південної Осетії поки не прийняв його відставку.

Депутати парламенту також мали намір провести позачергову сесію, на якій планувалося в тому числі поставити питання про відставку уряду. Однак, як повідомили в прес-службі парламенту, сесія не відбулася, тому що “депутати вимагали і відставки генпрокурора, але не прийшли до компромісу”. Після цього група опозиційних депутатів приєдналася до мітингувальників.

Поділитись