У Британії пояснили, що означатимуть поступки путінській росії для України

У Британії пояснили, що означатимуть поступки путінській росії для України

Цей рік буде вирішальним для України у війні проти росії. Дуже важливо, щоб українці здобули повну, а не половинчасту перемогу.

Про це йдеться в звіті британського Королівського інституту міжнародних справ.

Аналітики зазначають, що лише повна військова перемога України може дати те, чого цілком виправдано вимагають українці. Вони вважають, що половинчасті дії розтягнуть конфлікт і спричинять втрату ще більшої кількості життів, а також дорого коштуватимуть довгостроковим безпековим перспективам у Європі.

«Поступки путінській росії — це безвихідь і для України, і для західних союзників. У більшості можливих варіантів це повернуло б росію до того становища, в якому вона була 23 лютого 2022 року — напередодні повномасштабного вторгнення в Україну. Будь-які подібні рішення лише дозволять росії вчинити новий напад на сусіда, як тільки вона вирішить, що готова до цього. Це також зберегло б готовність росії до подальшої дестабілізації міжнародного порядку», — наголошує один із авторів звіту Джеймс Ніксі.

Аналітики Інституту також зазначають, що цей рік буде вирішальним у наданні Україні необхідної для перемоги підтримки перед тим, як вибори 2024 року в США відволікатимуть увагу та обмежуватимуть дії Заходу. Ще гіршим варіантом розвитку подій у Британії вважають перемогу Дональда Трампа чи його однодумців, які, на думку експертів, «віддадуть перемогу до рук росії».

Поділитись