У Білорусі затримали лідера опозиційної партії

У Білорусі затримали лідера опозиційної партії

Лідер опозиційної партії «Білоруський народний фронт» Григорій Костусєв затриманий.

Про це повідомив в Facebook Дмитро Антончик, який виступав довіреною особою політика на парламентських виборах в 2016 році.

Затримання політика відбулося в місті Шклов Могильовської області, на даний момент він знаходиться в СІЗО КДБ в Мінську. Про причини затримання не повідомляється.

Після відмови влади Мінська в проведенні акції з нагоди «Дня волі» 25 березня Костусєв говорив про намір оскаржити дане рішення.

У свою чергу глава білоруського КДБ Іван Тертелz заявив, що сценарії протестів 25-27 березня припускали зіткнення громадян з силовиками, пообіцявши жорстко припиняти спроби дестабілізувати ситуацію в Білорусі.

27 березня в МВС заявили, що протестна активність в країні наближена до нуля.

У той же день кореспондент ЗМІ повідомив, що до передбачуваних місцях збору учасників протестних акцій в центрі Мінська була направлена ​​спецтехніка. До складу колон увійшли автобуси і вантажівки для перевезення особового складу, броньовані автомобілі, БТР, водомети, автозаки.

Після минулих в Білорусі 9 серпня 2020 року президентських виборів, на яких в шостий раз здобув перемогу Олександр Лукашенко, який набрав, за інформацією ЦВК, 80,1% голосів, в республіці почалися масові протестні акції опозиції.

Поділитись