У Білорусі зафіксована активність військової техніки окупантів

У Білорусі зафіксована активність військової техніки окупантів

Протягом сьогоднішнього ранку було зафіксовано переміщення ешелонів з технікою ЗС РБ.

Про це передає моніторингова група «Беларускі Гаюн».

▪️Близько 09:30 на станції Інститут Культури (Мінськ) було помічено ешелон ЗС РБ. У складі: не менше десяти САУ 2С1 “Гвоздика” та дві машини керування вогнем артилерії 1В13/1В14. Техніка може належати до 310-ї групи артилерії 120-ї механізованої бригади (пункт постійної дислокації — місто Борисов).

▪️Вранці на станції Ошмяни (Гродненська область) було помічено ешелон з технікою ЗС РБ. У складі: понад двадцять БМП-2, три МТ-ЛБ, комплексний апаратний зв’язок П-240 “Кайман-КАС” та броньований тягач БТС-4. Формування ешелону почалося сьогодні вранці. Техніка, ймовірно, належить одному із підрозділів 120-ї механізованої бригади (пункт постійної дислокації — місто Мінськ). Раніше підрозділи бригади перекидалися в рамках перевірки бойової готовності до кордону з Литвою.

▪️Близько 10:30 на станції Орша-Східна (Вітебська область) було помічено ешелон з технікою ЗС РБ. У складі: не менше п’ятнадцяти САУ 2С1 “Гвоздика”, не менше двох машин керування вогнем артилерії 1В13/1В14, кілька вантажних та пасажирських вагонів БелЖД. Техніка може належати до 191-ї групи артилерії 19-ї механізованої бригади (пункт постійної дислокації — д.Боровка, Лепельський район).

Продовжуємо стежити за розвитком ситуації.

Поділитись