Туреччина заявила про напад на НАТО в Сирії

Туреччина заявила про напад на НАТО в Сирії

Туреччина розглядає авіаційний удар урядових Військово-повітряних сил Сирії по своїм позиціям в Ідлібі як напад на НАТО.

Про це заявив прес-секретар правлячої в Туреччині Партії справедливості і розвитку Омер Челік. Вчора урядові Військово-повітряні сили Сирії завдали авіаційний удар в Ідлібі. В його результаті загинули 33 військових Туреччини.

Сьогодні прес-секретар правлячої в Туреччині Партії справедливості і розвитку Омер Челік заявив, що країна розглядає авіаудари сирійських ВПС по своїх позиціях в Ідлібі як напад не на одну Туреччину, а як напад на НАТО і міжнародне співтовариство.

“Ми очікуємо тотальної реакції. Ми висунемо ініціативи, пов’язані з цим”, – повідомив він, уточнивши, що вже сьогодні Туреччина почне консультації з Північноатлантичним Альянсом у зв’язку з цим.

Раніше стало відомо, що Туреччина завдала ударів у відповідь по сирійським позиціям в Ідлібі і анонсувала нові. За словами керівника управління адміністрації президента Туреччини Реджепа Тайіпа Ердогана зі зв’язків Фахреттіна Алтуна, удари були завдані по всім відомим позиціях армії режиму президента Сирії Башара Асада.

Поділитись