Туреччина відповіла на погрози Трампа через операцію в Сирії

Туреччина відповіла на погрози Трампа через операцію в Сирії

Міністр закордонних справ Туреччини Мевлют Чавушоглу відповів на погрози президента США Дональда Трампа покарати Анкару через операцію в Сирії.

Про це він заявив в ефірі телеканалу CNN Turk. За його словами, дії турецьких військовослужбовців в сусідній державі є питанням виживання країни, і Туреччина робить все можливе для майбутнього країни і народу. Чавушоглу натякнув на мінливу політику США, заявивши, що “навіть наші союзники схиляються встати на сторону терористів”, поставляючи курдам важке озброєння. Таким чином, Анкарі нема на кого покластися в разі будь-якого серйозного інциденту, сказав він.

Дипломат додав, що не може коментувати пости Трампа в соцмережах, так як його твіти кардинально відрізняються один від іншого.

Міністр нагадав, що Анкара і Дамаск в 1998 році підписали угоду, на підставі якої проводиться нинішня операція. Згідно з документом, Туреччина має право боротися з терористами в тому випадку, якщо влада Сирії не здатна зробити це самостійно. Чавушоглу пообіцяв захистити цивільних осіб від терористів, які не зможуть використовувати цивільних осіб в якості живих щитів.

7 жовтня стало відомо, що Сполучені Штати відмовилися підтримувати військову операцію Туреччини в Сирії. У той же час американські військові сили більше не будуть знаходитися поруч з місцем проведення операції. Курди назвали таке рішення «ударом в спину» з боку американців.

Фото АР.

Поділитись