Туреччина переоцінить родовища в Чорному морі щодо запасів газу

Туреччина переоцінить родовища в Чорному морі щодо запасів газу

Туреччина почала переоцінку родовищ у Чорному морі щодо запасів газу, заявив міністр енергетики та природних ресурсів країни Фатіх Донмез.


Туреччина в понеділок спустила в море першу трубу, якою природний газ із родовища Сакар’я в Чорному морі доставлятиметься на сушу. Туреччина вкладе майже 10 мільярдів доларів у проект із видобутку та транспортування 540 мільярдів кубометрів газу в Чорному морі, повідомляла раніше газета “Сабах”. Загальна довжина морської частини газопроводу від турецького газового родовища на шельфі Чорного моря до порту Фільос складе 155 кілометрів. За планами, перший газ із родовища має надійти до Туреччини у 2023 році.

“Оскільки ми зосередили свою увагу на газовому родовищі Сакар’я, йдеться про його швидку підготовку до видобутку, але, з іншого боку, наші сейсмічні дослідження, тобто зйомка під землею, наші дослідницькі роботи також продовжуються. Є позитивні відгуки. З 2005 по 2015 рік буріння проводилося 6-7 міжнародними нафтовими компаніями, але до розвідки справа не дійшла, ми зараз переоцінюємо ці області, це відкриє для нас нові горизонти”, – наводить слова міністра газета Yeni Safak.

Поділитись