Туреччина атакувала сирійських військових за допомогою ракет в місті Таль-Тамро

Туреччина атакувала сирійських військових за допомогою ракет в місті Таль-Тамро

Туреччина атакувала сирійських військових за допомогою ракет в місті Таль-Тамро в провінції Хасеке.

У цьому Анкару звинуватив сирійський центр моніторингу за дотриманням прав людини (Syrian Observatory for Human Rights, SOHR), відповідне повідомлення опубліковано на сайті організації. За даними SOHR, двоє військовослужбовців в Сирії загинули, ще семеро отримали поранення. Про інші жертви поки не повідомляється.

За лютий Туреччина втратила в Сирії убитими як мінімум 62 військовослужбовців, майже 100 солдатів поранені, були знищені кілька десятків одиниць турецької бронетехніки і збиті більше десяти безпілотників, в тому числі ударних. Вашингтон неодноразово звинувачував Москву в причетності до загибелі турецьких солдатів, Росія ці звинувачення відкидає.

На початку березня президенти Росії і Туреччини Володимир Путін і Реджеп Тайіп Ердоган уклали угоду, згідно з яким в Ідлібській зоні деескалації вступив в силу режиму припинення вогню. Пізніше президент Сирії Башар Асад заявив, що, якщо американські та турецькі військові не залишать територію країни, Дамаск зможе застосувати силу.

Приводом для російсько-турецьких переговорів стало різке загострення ситуації в Ідлібі, де в січні почався масштабний наступ сирійської армії на позиції збройної опозиції і терористів. Урядові сили відвоювали майже половину Ідлібської зони деескалації та залишили позаду себе ряд турецьких спостережних постів. Після цього Анкара різко наростила військовий контингент в регіоні і почала операцію «Весняний щит», щоб відтіснити сирійські війська. Туреччини також надають підтримку лояльні їй бойовики.

Поділитись