Трамп відмовився від прес-конференції у річницю штурму Капітолію

Трамп відмовився від прес-конференції у річницю штурму Капітолію

Президент Джо Байден відзначить річницю смертоносного нападу на Капітолій США 6 січня з боку послідовників Дональда Трампа, виступивши в четвер з промовою з попередженням про загрози демократії, тоді як Трамп відмовився від планів на прес-конференції в той день, коли він повторив свої нападки на демократів та ЗМІ.

Білий дім заявив, що Байден протидіятиме неправдивим заявам Трампа, прийнятим багатьма з його послідовників, про те, що його поразка на виборах була результатом широкого шахрайства, а також спроб применшити жорстокість найстрашнішого нападу на Капітолій з часів Війни за незалежність 1812 р.

«Президент збирається говорити правду про те, що сталося, а не брехня, яку деякі поширюють з того часу, і небезпека, яку це є для верховенства закону та нашої системи демократичного управління», – заявила репортерам прес-секретар Білого дому Джен Псакі.

Байден і віце-президент Камала Харріс виступлять у четвер вранці в Капітолії США, через рік після того, як тисячі прихильників Трампа здійснили набіг на комплекс у невдалій спробі зупинити підрахунок голосів колегії виборщиків законодавцями, які офіційно здобули перемогу на виборах президента-демократа.

Поділитись