Трамп просить передати справу проти нього за 14-ю поправкою до федерального суду

Трамп просить передати справу проти нього за 14-ю поправкою до федерального суду

Колишній президент Дональд Трамп у п’ятницю попросив передати справу про недопущення його до голосування в Колорадо відповідно до розділу 3 14-ї поправки до федерального суду.

Про це передає ABCnews.

У повідомленні про відсторонення сказано, що “існує нагальний суспільний інтерес у швидкому вирішенні питання про те, чи має Трамп конституційне право обіймати посаду президента до наближення первинних виборів”.

Офіс держсекретаря Колорадо Джени Грізволд відповів на заяву Трампа, заявивши, що суди штатів «добре підходять» для відповідей на запитання 14-ї поправки і що офіс «вивчає правові варіанти».

Прохання Трампа було задоволено автоматично, що є стандартною практикою. Громадяни за відповідальність та етику у Вашингтоні (CREW) – наглядова організація, яка на початку цього тижня подала позов щодо 14-ї поправки від імені шести виборців Колорадо – планує «незабаром» подати клопотання, яке призведе до рішення судової системи щодо того, де справу б слухали.

Аргумент для дискваліфікації Трампа з виборчого бюлетеня стосується розділу 3 14-ї поправки до Конституції США, яка говорить, що державний службовець не має права займати державну посаду, якщо ця особа «брала участь у повстанні чи повстанні» проти Сполучених Штатів або «дала допомоги чи потіхи своїм ворогам», якщо не буде амністовано двома третинами голосів Конгресу.

Правозахисні групи стверджують, що поведінка Трампа після виборів 2020 року відповідає цим критеріям. Трамп заперечує будь-які правопорушення.

Стівен Ченг, речник передвиборчої кампанії Трампа, сказав ABC News, що для аргументу 14-ї поправки немає «юридичної основи».

Минулого року команда CREW успішно звільнила з посади комісара округу Нью-Мексико , якого було засуджено за неправомірне порушення, оскільки він увійшов до Капітолію США 6 січня.

Дії CREW є частиною більш значних зусиль окремих осіб і організацій по всій країні, які готуються подати юридичні оскарження та позови проти колишнього президента, щоб утримати його від голосування в багатьох штатах.

Одним із адвокатів Трампа є Скотт Гесслер, держсекретар Колорадо в 2011-2015 роках.

Поділитись