Time: засновник ПВК Blackwater пропонував Україні масштабні угоди

Time: засновник ПВК Blackwater пропонував Україні масштабні угоди

Засновник військової компанії Blackwater Ерік Прінс пропонував Україні великі угоди в обороні, пише журнал Time з посиланням на численні джерела і документи.

«Одна з пропозицій було створити нову приватну військову компанію, яка стала б набирати військових з числа ветеранів війни, що тривала на сході України. Інша угода повинна була створити нову фабрику з виробництва боєприпасів на Україні, а третя мала консолідувати провідні авіаційні і аерокосмічні фірми України в консорціум, який повинен був конкурувати з фірмами на зразок Boeing і Airbus», – пише журнал.

За його даними, Прінс сприймався як особа, близька до президента Дональда Трампа, який призначив сестру Прінса Бетсі Девос міністром освіти США. При цьому в української влади викликало підозру те обставина, що Прінс в своїх угодах спирався на політиків Андрія Деркача і Андрія Артеменка, проти яких ведеться кримінальне розслідування в США і яких підозрювали до спростовуваному Москвою «російському втручанню» в вибори в США.

Плани Прінса не здійснилися в основному тому, що Трамп не переобраний на другий термін, пише журнал.

Прінс заснував і керував приватної військової компанією Blackwater (зараз називається Academi) до її продажу в 2010 році. Компанія відома участю в бойових діях в різних країнах світу і різаниною мирних жителів в Іраку, за яку четверо її співробітників були засуджені на терміни аж до довічного. З одного з них вирок був знятий, а ще трьох помилував тодішній президент Трамп.

Поділитись