Трамп не розпускатиме поліцію та не урізатиме її фінансування

Трамп не розпускатиме поліцію та не урізатиме її фінансування

Влада Сполучених Штатів не буде розпускати поліцію або скорочувати її фінансування. Про це президент США Дональд Трамп заявив в понеділок під час зустрічі з представниками правоохоронних органів в Білому домі.

“У нас відмінні правоохоронці, я ними дуже пишаюся. Не буде позбавлення [поліції] фінансування, не буде скасування нашої поліції. Не буде ніякого розпуску нашої поліції. Наша поліція дозволяє нам жити в світі, ми хочемо бути впевнені, що в її рядах немає поганих дійових осіб, іноді ви спостерігаєте жахливі речі, як ми бачили зовсім недавно, але <…> 99% з них – відмінні люди”, – сказав глава Білого дому.

У свою чергу міністр юстиції – генеральний прокурор США Вільям Барр на тому ж заході заявив про готовність влади США працювати з правоохоронцями над питанням стандартів застосування сили поліцейськими. “Мені відомо, що керівники поліції проявляють великий інтерес до ясності і рекомендацій щодо застосування сили в деяких питаннях <…>, щоб забезпечити наявність стандартів, забезпечити те, що їх [поліцейських] навчають, забезпечити, щоб [стандартів] дотримувалися. Ми з нетерпінням чекаємо спільної роботи з вами над тим, щоб зробити це”, – сказав Барр.

Демократи Конгресу США в понеділок представили законопроект, спрямований на проведення масштабної поліцейської реформи у відповідь на масові протести в країні. Ініціатива, зокрема, забороняє правоохоронцям застосовувати задушливі прийоми, створює національну базу даних по відстеженню неправомірних дій з боку поліції, а також забороняє в деяких випадках видавати ордер, що дозволяє поліцейським ломитися в будинок без попередження. В рамках запропонованої реформи підвищується відповідальність правоохоронців, в тому числі за акти насильства і свавілля по відношенню до підозрюваних.

Поділитись