Терористи “Талібану” отримали на озброєння балістичні ракетні комплекси “Ельбрус”

Терористи “Талібану” отримали на озброєння балістичні ракетні комплекси “Ельбрус”

У талібів з’явилися на озброєнні балістичні ракети.

Після захоплення влади в Афганістані, терористи руху «Талібан» змогли отримати на озброєння кілька тактичних ракетних комплексів радянської доби «Ельбрус» («Скад-Б»). Незважаючи на той факт, що подібне озброєння має дальність, обмежену кількома сотнями кілометрів, балістичні ракети здатні завдати дуже серйозного удару по будь-якій із сусідніх країн, а з урахуванням заклику терористів напасти на Таджикистан та Узбекистан, ризик застосування цього озброєння є дуже великим.

Яка саме кількість балістичних ракет є на озброєнні терористів – невідомо, проте, з урахуванням неофіційних відомостей, може йтися про 5-6 одиниць. Примітно, що ракетні комплекси тактичного типу були помічені на параді, влаштованому терористами Талібану, про що повідомляє Defence Blog.

«Таліби продемонстрували балістичні ракети радянського виробництва на військовому параді, присвяченому роковинам виведення американських військ з Афганістану. Масовий військовий парад, який проходив на місці, яке колись було найбільшою американською військовою базою в Афганістані, продемонстрував захоплену військову техніку США та НАТО, а також ракетні системи та танки часів радянсько-афганської війни. У відео, переданому медіа-крилом талібів, показані реактивні системи залпового вогню БМ-21 “Град” та БМ-27 “Ураган”, артилерійські реактивні снаряди “Фрог-7” і навіть балістичні ракети “Скад-Б”. Минулого року таліби виявили боєголовки та балістичні ракети у Панджшерській долині на сході Афганістану», – повідомляє ресурс «Defence Blog».

Гранична дальність завдання ударів ракетами «Ельбрус» становить 300 кілометрів, що несе дуже серйозну загрозу сусіднім країнам.

Поділитись