Теракт в Сирії: бойовики підірвали нафтосховища в порту

Теракт в Сирії: бойовики підірвали нафтосховища в порту

Терористи атакували нафтосховища в морському порту міста Баніяс на північному заході Сирії. Напад було скоєно за допомогою закладення вибухових пристроїв.

Технічні фахівці вже проводять відновлення об’єктів. Раніше російський Центр по примиренню ворогуючих сторін повідомив, що в Сирії знищені 50 бойовиків з угруповання «Хайат Тахрір аш-Шам», які атакували позиції урядових сил.

Тижнем раніше засоби ППО російської авіабази Хмеймім в провінції Латакія на заході Сирії відбили атаку трьох безпілотних літальних апаратів, що наближалися з північно-східного напрямку.

В середині нинішнього місяця в Сирії бойовики атакували урядові війська в напрямку населеного пункту Джарджаназ. Напад було скоєно вранці 10 січня. В атаці взяли участь бойовики терористичного угруповання «Хайат Тахрір аш-Шам» з району Телль-Мініс.

Також в середині грудня минулого року військовослужбовці урядової армії Сирії в відбили два нападу бойовиків терористичних угруповань «Хайат Тахрір аш-Шам», «Ансар ат-Таухид» і «Хуррас ад-Дін» в провінції Ідліб.

В ході проведеної операції загинули 17 солдатів, 42 постраждали. Також до 200 бойовиків загинули і отримали поранення. Всього з боку терористів в нападі брали участь близько 300 осіб за підтримки бронетехніки. Вони спробували прорватися в напрямку населеного пункту Синджар провінції Ідліб на ділянці Аджаз – Телль-Хазне. Бойовиків зупинили артилерійським вогнем і ударами авіації.

Друга атака сталася вночі. До 400 членів терористичних угруповань «Ансар ат-Таухид» і «Хайат Тахрір аш-Шам» за підтримки бойових машин піхоти і пікапів з кулеметами напали на позиції сирійської армії на ділянці Суккаят – Зарзур з метою прориву в напрямку населеного пункту Абу-Далі в Ідлібі.

Поділитись