Суд відпустив агента ФСБ, який працював у Збройних силах України

Суд відпустив агента ФСБ, який працював у Збройних силах України

В рамках підготовлюваного обміну ув’язненими між Москвою і Києвом Росії буде переданий офіцер Збройних сил України Олександр Ракушин, якого підозрюють в роботі на ФСБ.

Про це пише видання «Українські новини» з посиланням на адвоката Ракушина Родіона Пугача. Саме з підготовкою Ракушина до обміну пов’язано його звільнення з-під варти. Відповідне рішення суд ухвалив 5 вересня. За словами Пугача, його звільнення і готується обмін. «Хоча він громадянин України, але він дав добровільну згоду на обмін», – сказав адвокат. Він зазначив, що справу проти його підзахисного припинено не було.

Ракушин був затриманий СБУ в червні цього року. Його підозрюють в роботі на ФСБ Росії. За версією СБУ, український військовослужбовець був завербований у 2017 році, коли їздив на зустріч випускників Ленінградського вищого військово-політичного училища протиповітряної оборони імені Юрія Андропова.

За даними ЗМІ, обмін може відбутися вже 7 вересня. За інформацією української сторони, обмін готується за формулою «35 на 35», проте список імен поки невідомий.

Фото СБУ.

Поділитись