Суд не зміг оштрафувати Зеленського за порушення карантину

Суд не зміг оштрафувати Зеленського за порушення карантину

Хмельницький міський районний суд призупинив справу стосовно президента України Володимира Зеленського за порушення карантину до отримання офіційного роз’яснення норми конституції про недоторканність глави держави.

Таке рішення оголосив на засіданні у справі Зеленського суддя Андрій Місінкевич.

“Звернутися до голови Верховного суду для прийняття рішення про звернення до Конституційного суду України для офіційного тлумачення норми Конституції про те, що президент України користується правом недоторканності на весь період виконання повноважень і можливості в даному контексті залучення президента України до адміністративної відповідальності”, – сказав він.

Зеленський разом з керівником свого офісу Андрієм Єрмаком та іншими представниками влади 3 червня відвідали кафе в Хмельницькому, що було порушенням оголошеного в країні в зв’язку з пандемією коронавірусу карантину.

Національна поліції України склала протокол про адміністративне порушення відносно президента і направила його до суду. У поліції пояснили, що протоколи були складені у зв’язку з тим, що власник кафе, де Зеленський і його оточення випили кави, відкрив заклад і обслужив клієнтів всупереч забороні. Порушення карантину тягне штраф від 17 тис. до 34 тис. гривень (від $ 638 до $ 1276).

Зеленський зізнався в порушенні правил карантину та сказав, що готовий заплатити штраф.

Поділитись