США закупили українські танкові двигуни і керовані ракети

США закупили українські танкові двигуни і керовані ракети

Американські військові закупили в Україні нові двигуни 6ТД-2Е. Також було придбано 49 самовипускальних з 125-мм гармат керованих ракет типу “Комбат” і аерозольні гранати ГД-1.

Про це повідомляється в блозі Andrei-bt. Як передбачається, нові двотактні силові установки потужністю в 1200 л. с. будуть встановлені на отриману ще в 2003-2004 році з Харкова партію танків Т-84.

Тоді, щоб не було зайвого суспільний резонанс з приводу продажу за океан сучасної на той час техніки, бронемашини в документах стали іменувати Т-80УД. Насправді Управління з підготовки, моделювання і навчання армії США отримало глибоко модернізовані “Оплоти”.

Так, крім згаданих вище двигунів підвищеної потужності, на них монтувалася більш досконала система управління вогнем, новий динамічний захист, а також модернізовані у Львові комплекси активного захисту.

Довгий час про долю цих танків нічого не було відомо. Існувала думка, що американці їх ретельно вивчили, а потім розстріляли в ході випробувань з різних перспективних зразків озброєнь. Можливо, насправді частина танків і спіткала така сумна доля. Але якась кількість Т-84 вціліла, тому тепер виникла необхідність їх реанімувати. Судячи з кількості одержуваних ракет, використовувати їх на Абердинському випробувальному полігоні припускають дуже активно.

Поділитись