США випробували гіперзвукові ракети на бомбардувальниках B-52

США випробували гіперзвукові ракети на бомбардувальниках B-52

Стратегічний бомбардувальник B-52 вперше здійснив політ з двома прототипами гіперзвукових ракет AGM-183A, повідомила прес-служба авіабази ВПС США Едвардс.


Літак з бортовими номером 60-0050 та ім’ям Dragon’s Inferno піднявся в повітря з бази в Каліфорнії. У польоті один із прототипів передав телеметричну інформацію на станцію наземного контролю Пойнт-Мугу (частина стратегічної ракетної бази Ванденберг).

“Політ підтвердив здатність нового зброї спілкуватися з бортовими системами бомбардувальника і наземними системами контролю. Вся команда з нетерпінням чекає початку справжніх льотних випробувань AGM-183A”, – заявив командир 419-ї випробувальної ескадрильї підполковник Майкл Юнгвіст. Перший самостійний політ ракети планується провести до кінця 2020 року.

Другий прототип – масо-габаритний макет ракети, оснащений системою управління. Він уже двічі піднімався в повітря разом з B-52. Читачі звернули увагу на нову емблему на носі ракети з латинським девізом “Швидка відповідь”.

“Особливо важливо для випробувань намалювати емблему на ракеті. Коштувало це тисяч п’ятсот, не менш, малювали всім ангаром”, – зазначив користувач з ніком maikcg.

AGM-183 – перспективна гіперзвукова ракета повітряного базування з керованим бойовим блоком клиноподібної форми. Створюється для ВПС США. За даними розробників, AGM-183 зможе вражати наземні, морські і мобільні мети. Президент США назвав розробку “супер-пупер ракетою” і похвалився, що такий ні у кого більше немає, ніж розсмішив журналістів і військових експертів.

Поділитись