Служба безпеки України підозрює екс-чиновника РНБО в державній зраді

Служба безпеки України підозрює екс-чиновника РНБО в державній зраді

Служба безпеки України повідомила про підозру в зраді колишньому чиновнику Ради національної безпеки і оборони (РНБО), якому слідство приписує передачу відомостей про роботу українських держорганів іноземним спецслужбам, повідомляється на сайті відомства.


“За матеріалами контррозвідки Служби безпеки України, слідчі повідомили про підозру за частиною 1 статті 111 (державна зрада – ред.) Кримінального кодексу України колишньому чиновнику з допуском за формою 2 адміністрації президента та апарату РНБО”, – повідомляється на сайті відомства.

Оперативники СБ України встановили, що чиновник протягом тривалого часу “збирав і передавав кураторам інформацію, в тому числі закритого характеру”.

“Замовників, зокрема, цікавили дані про деталі функціонування органів державної влади України. Досудове слідство підтвердило факти здійснення екс-чиновником розвідувально-підривної роботи проти нашої держави. Першого червня 2021 року суд обрав підозрюваному запобіжний захід у вигляді цілодобового домашнього арешту”, – йдеться в повідомленні.

Поділитись