Ще один український міністр поскаржився на низьку зарплату

Ще один український міністр поскаржився на низьку зарплату

Зарплата віце-прем’єр-міністра України Дмитра Кулеби недостатньо висока, щоб він міг забезпечувати свою сім’ю. Про це він сам заявив DW.

Дмитро Кулеба – віце-прем’єр-міністр України з питань європейської і євроатлантичної інтеграції. Він був призначений в серпні 2019 року.

Минулого тижня Кабінет міністрів України оприлюднив дані про розмір заробітної плати урядовців. Згідно з ними, в середньому в 2019 році Дмитро Кулеба отримував по 58,6 тисячі гривень в місяць. У бесіді з DW віце-прем’єр це підтвердив. При цьому він заявив, що цих грошей йому не вистачає, щоб забезпечувати свою сім’ю, тому він змушений витрачати заощадження. Кулеба висловив думку, що було б справедливо, якби він отримував гідну нагороду за свої зусилля щодо захисту національних інтересів України.

Раніше недостатньо високими свої зарплати назвали міністр юстиції України Денис Малюська (29 тисяч гривень) і міністр розвитку економіки, торгівлі і сільського господарства України Тимофій Милованов (64 тисячі гривень). Скарга міністра освіти і науки України Ганни Новосад на низьку зарплату викликала критику користувачів соцмереж. Чиновниця розповіла, що її щомісячна зарплата становить 36 тисяч гривень. “Мені цього вистачає, щоб нормально прожити. Я маю власне житло, службовий автомобіль, у мене немає часу ходити в кіно”, — розповіла Новосад. При цьому вона зазначила, що хоче мати дитину, але не зможе її утримувати на таку зарплату.

Поділитись