Сестра Кім Чен Ина заявила про запуск балістичної ракети на велику дальність

Сестра Кім Чен Ина заявила про запуск балістичної ракети на велику дальність

Кім Йо Чжон, сестра лідера КНДР Кім Чен Ина, натякнула, що Пхеньян найближчим часом може провести випробувальний пуск міжконтинентальної балістичної ракети на велику дальність, щоб продемонструвати наявність технології захисту боєголовки від перегріву при повторному вході в атмосферу.

Її заяву опублікувало у вівторок Центральна телеграфна агенція Кореї.

“Очевидно, що вони (західні країни) критикують можливості нашої стратегічної зброї за допомогою аргументів, що для підтвердження потрібен запуск під нормальним кутом, а не вертикальний пуск. Ви незабаром побачите і зрозумієте, коли ми це зробимо”, – зазначила Кім Чжон, яка обіймає посаду заступника завідувача відділу ЦК Трудової партії Кореї.

КНДР 18 листопада запустила крутою траєкторією міжконтинентальну ракету “Хвасон-17”. Вона пролетіла відстань приблизно 1 тис. км, піднявшись на максимальну висоту 6 тис. км. За оцінкою Міноборони Японії, при запуску звичайною траєкторією така ракета може пролетіти понад 15 тис. км і досягти континентальної частини США.

Пхеньян зазвичай проводить випробування балістичних ракет середньої та великої дальності, запускаючи їх саме такою крутою траєкторією в Японське море, і вкрай рідко спрямовує їх у бік Тихого океану над територією Японії.

Експерти сумніваються, що Пхеньян вже має технологію, що зберігає боєголовку від високих температур і тиску при повторному вході в атмосферу на завершальному етапі польоту. Пуском на велику дальність КНДР має намір продемонструвати наявність цієї технології.

Поділитись