Сенат США готується розглянути імпічмент Трампа відразу після інавгурації Байдена

Сенат США готується розглянути імпічмент Трампа відразу після інавгурації Байдена

Розгляд питання про імпічмент чинного президента Дональда Трампа в сенаті США може статися відразу після інавгурації обраного лідера країни Джо Байдена.

Про це повідомляє газета Politico. За її інформацією, розгляд питання про імпічмент за статтею «Підбурювання до заколоту» може бути призначено на 13:00 за місцевим часом 20 січня, тобто коли Трамп уже стане колишнім президентом.

Як зазначає газета, це може створити перешкоди для затвердження кандидатур, запропонованих Байденом, на ключові пости в кабінеті і роботи над заходами по боротьбі з коронавірусів.

Раніше, 13 січня, палата представників конгресу США проголосувала за ухвалення резолюції щодо імпічменту Трампа за звинуваченням у підбурюванні до безладів. Спікер палати представників Ненсі Пелосі підписала статтю про імпічмент главі Білого дому, тепер документ направлять в сенат.

Байден, в свою чергу, висловив надію, що розгляд питання про імпічмент Трампа не завадить сенату працювати одночасно над іншими терміновими для країни справами.

Лідер республіканської більшості в сенаті Мітч Макконнелл вже заявив, що процедуру імпічменту президента Трампа в сенаті конгресу не вдасться завершити до інавгурації обраного американського лідера Джозефа Байдена, яка відбудеться 20 січня.

6 січня прихильники Трампа влаштували безлади в Вашингтоні. Під час протестів вони увірвалися в Капітолій. Сталися сутички з поліцією, в ході яких постраждали десятки людей з обох сторін. П’ятеро людей загинули, в тому числі один з правоохоронців. Конгрес США затвердив обрання демократа Джо Байдена президентом США 7 січня.

Поділитись