Сенат Пакистану висунув Ердогана на Нобелівську премію миру

Сенат Пакистану висунув Ердогана на Нобелівську премію миру

Сенат Пакистану висунув кандидатуру президента Туреччини Реджепа Тайіпа Ердогана на Нобелівську премію миру за його зусилля з врегулювання української кризи, передає Anadolu.

«Російсько-українська війна швидко перетворилася на ядерну гарячу точку, яка могла закінчитися катастрофою для всього світу. Завдяки його (Ердогану) невпинним зусиллям, своєчасній та ефективній взаємодії з обома сторонами він поодинці запобіг глобальній катастрофі», – йдеться у листі голови Сенату Пакистану Мухаммада Садік Санджрані до Норвезького Нобелівського комітету.

Санджрані назвав президента Ердогана «справжнім державним діячем та лідером, який завжди прагне розвитку та процвітання не тільки своєї країни, але регіону та світу в цілому».

Спікер підкреслив, що турецький лідер «несе справжнє послання Пророка Мухаммеда та його вчення про мир, толерантність і любов до всього людства, продовжуючи при цьому розсіювати міфи та помилки, пов’язані з вченнями ісламу».

Раніше речник парламенту Туреччини Мустафа Шентоп заявив, що ініціював висування президента Реджепа Тайіпа Ердогана на Нобелівську премію миру. За його словами, турецький лідер висунутий на таку почесну премію «за внесок у справу миру між Росією та Україною».

Поділитись