СБУ затримала в Одесі блогера, який був «правою рукою» Стремоусова

СБУ затримала в Одесі блогера, який був «правою рукою» Стремоусова

Кіберфахівці та слідчі Служби безпеки затримали в Одесі ворожого пропагандиста, який виправдовував збройну агресію рф і закликав до захоплення державної влади в Україні.

Про це інформує пресслужба СБУ.

Фігурантом є проросійський блогер з Миколаївщини, що тривалий час працював на колаборанта Стремоусова і фактично був його «правою рукою».

До повномасштабного вторгнення росії вони разом організовували проплачені масові акції, спрямовані на розхитування внутрішньо-політичної ситуації в регіоні на користь країни-агресора.

На період захоплення частини Миколаївської області та Херсона Стремоусов увійшов до складу місцевої окупаційної адміністрації рф, а його поплічник залишився на підконтрольній Україні території.

Для поширення деструктивного контенту використовував власні сторінки та канали в Youtube, Facebook та Instagram, а також у забороненій соцмережі «Вконтакте» із загальною аудиторією понад 100 тис. користувачів.

На цих інтернет-ресурсах він заперечував існування Української державності та українського народу. Також він дискредитував українських захисників і закликав громадян ухилятися від призову до Сил оборони.

Слідчі повідомили затриманому про підозру за ст. 109ст. 436-1 та ст. 436-2 ККУ Йому загрожує до 10 років в’язниці. 

Поділитись