Російський траулер Taurus шпигував за ядерним підводним човном США

Російський траулер Taurus шпигував за ядерним підводним човном США

У Європі викрили російський траулер у полюванні на атомні підводні човни США.

Згідно з результатами розслідування, проведеного скандинавськими країнами, з’ясувалося, що Росія, ймовірно, використовує рибальські траулери для секретного спостереження за військовою інфраструктурою країн Європейського Союзу. Зокрема, фокус розслідування був спрямований на судно Taurus, що належить рибальській компанії Norebo. Про це повідомляє Discover24.

Дослідження вказує на можливе існування цілого флоту суден, замаскованих під рибальські траулери, які мають спеціалізоване обладнання для підводного спостереження. За останні десять років було виявлено близько 50 подібних суден, які збирали інформацію у міжнародних водах західних країн.

У грудні 2022 року Taurus пришвартувався в порту Тромсе, Норвегія. Потім його вихід у море кілька разів було відкладено, проте згодом він раптово залишив гавань і став слідувати за американським ядерним підводним човном USS South Dakota, точно повторюючи його маневри. Згідно з інформацією, отриманою під час розслідування, дії Taurus збіглися з маршрутом навчань, які проводять країни НАТО.

Поділитись