Російський флот до кінця року отримає близько 40 кораблів і суден

Російський флот до кінця року отримає близько 40 кораблів і суден

В 2021 році Військово-морський флот Росії повинен отримати відразу декілька підводних човнів, фрегатів і корветів.

Всього флоту планується передати близько 40 бойових і допоміжних одиниць різних класів.

Про це в понеділок, 17 травня, повідомляє ЗМІ з посиланням на члена Морської колегії при уряді РФ Володимира Поспєлова. У список входять в тому числі атомний підводний човен стратегічного призначення “Князь Олег” (проект “Борей-А”) і багатоцільовий атомний підводний крейсер “Новосибірськ” (проект “Ясень-М”).

Також ВМФ отримає нові фрегати і корвети, дизель-електричні підводні човни проекту 636.3, патрульні катери і малі ракетні кораблі. Крім цього, флоту передадуть кілька нових суден забезпечення.

Раніше “Профіль” писав, що в Санкт-Петербурзі в кінці березня спустили на воду дизель-електричний підводний човен Б-602 “Магадан”. Побудована на Адміралтейських верфях субмарина проекту 636.3 “Варшав’янка” стала третьою човном цього типу, побудованої для Тихоокеанського флоту ВМФ Росії. Всього ТОФ в рамках наявних планів повинен отримати шість “Варшавянок”.

Спущений на воду підводний човен повинен бути передана флоту до кінця листопада 2021 року, після чого екіпаж пройде курс бойової підготовки і зробить перехід на Тихий океан. Ще три “Варшав’янки” повинні увійти до складу ТОФ до 2024 року.

Поділитись