Російські війська впритул підійшли до Часового Яру – ISW

Російські війська впритул підійшли до Часового Яру – ISW

Російські війська впритул підійшли до Часового Яру на бахмутському напрямку.

Про це повідомляють як українські, так і російські джерела.

За даними українського військового паблику Deep State, росіяни наблизилися до Часового Яру зі сходу на південь від Богданівки та увійшли до будинків на околицях міста.

«З огляду на ситуацію із заняттям противником позицій на околицях, у Часовому Яру найближчим часом можуть розпочатися вуличні бої», – коментує паблік.

Американський Інститут вивчення війни повідомляє, що 4 квітня російські війська провели «посилений механізований штурм» у напрямку Часового Яру і просунулися до східної околиці населеного пункту по дорозі з боку Хромова.

Під час атаки війська наблизилися до околиці мікрорайону Канал, при цьому, за даними окремих українських військових, втративши близько десятка бронемашин. Про те, що були зайняті будинки на околицях, у звіті ISW не йдеться.

Частина російських пабліків пишуть, що армія РФ вже знаходиться в місті, інші заявляють, що в сам Часів Як росіяни поки не зайшли, але перебувають впритул до його околиць.

За їхніми даними, десантники закріпилися в лісі поряд з околицями – недалеко від ПТУ №77, а також стадіону.

Мікрорайон Канал носить свою назву через канал Сіверський Донець – Донбас, який там проходить. При цьому він залягає на цій ділянці під землею, тож перешкодою для подальшого штурму міста не є.

Поділитись