Російські терористи завдали ракетних ударів по Одесі

Російські терористи завдали ракетних ударів по Одесі

Цієї ночі російські окупанти атакували Одещину усіма видами зброї. В регіоні лунали потужні вибухи.

Окупанти з літаків стратегічної авіації Ту-22м3 та аеродрому Моздок (Північний Кавказ) випустили ракети Х-22 у бік Одещини.

ЗСУ  фіксували пуски крилатих ракет «Калібр» та надзвукових протикорабельних ракет «Онікс» в напрямку південних областей.

«Країна-терорист вчергове атакує Одещину різними видами зброї. Працюють наші сили ППО. Не фільмуйте та не розповсюджуйте їх роботу в соцмережах! Не допомагайте терористам! Одеса. Чергова нічна атака нелюдів. Є пошкодження цивільної інфраструктури, житлових будинків та релігійної установи. Інформація про постраждалих уточнюється. Шановні одесити та жителі області, у випадку повторної повітряної тривоги – швидко прямуйте в укриття та будьте там до відбою. Станом на 03:00 в Одесі 18 постраждалих, серед яких 4 дітей. До лікарень міста госпіталізовано 14 людей, троє з них – діти. Інформація може змінюватися. Бригади швидкої допомоги працюють на місцях. На жаль, маємо одного загиблого цивільного внаслідок нічної терористичної атаки росіян по Одесі», – йшлося у повідомленні Одеської ОВА.

Крім того, лунали вибухи в самій Одесі. Після вибухів у місті сталося займання. Працювали ДСНС.

За попередньою інформацією моніторингових каналів, ворог в Одесі поцілив у Преображеньський собор.

«Руйнування колосальні, влучило у праву частину і пробило до мінус першого поверху. Половина собору лишилася без даху. Порушені центральні палі, фундамент. Вилетіли всі вікна, ліпнина. Була пожежа, загорілася частина, де у церкві продаються ікони та свічки», — розповів Суспільному клірик Одеської єпархії УПЦ, архідиякон Андрій Пальчук.

Поділитись