Росіяни захопили 505 квадратних кілометрів території України – ISW

Росіяни захопили 505 квадратних кілометрів території України – ISW

Просування армії РФ на фронті різко прискорилося в 2024 році.

Про це повідомляє американський Інститут вивчення війни (ISW).

На початку свого поточного наступу в жовтні 2023 року росіяни захопили 505 квадратних кілометрів території України.

З них 300 кв. км були захоплені в період з 1 січня по 28 березня. Це на 100 кв. км більше, ніж за останні три місяці 2023 року.

Зараз ВСУ вже не дають РФ добиватися значних тактичних успіхів. Але затримки з американською допомогою збільшують погрозу оперативного успіху Росії, у тому числі “нелінійним і, можливо, експоненційним чином”. Тобто з проривом фронту і стрімким просуванням.

Ситуацію на фронті посилює виснаження ракет ППО, яке не тільки знижує можливості України захищати тил, а й розв’язує руки російської авіації завдавати ударів КАБами і навіть, можливо, дозволить розпочати великомасштабні авіаоперації проти українських тилів та міст “з руйнівним ефектом”.

“Розширення операцій авіації може дозволити російським військам значно знизити бойові можливості України та ізолювати ділянки поля бою на підтримку зусиль з досягнення значних в оперативному плані успіхів”, – пише ISW.

За оцінкою експертів, Україна могла б подолати ці вразливості, якби своєчасно отримала військову допомогу США та закликала більше людей.

Нагадаємо, сьогодні про гостру необхідність поповнення запасів ракет для ППО говорив Зеленський. Заявляли про це й американці.

Поділитись