Росія вивела Чорноморський флот із Криму

Росія вивела Чорноморський флот із Криму

росія вивела Чорноморський флот із Криму після втрати 20 кораблів унаслідок ударів ЗСУ.

Про це повідомляє The Insider.

За словами директора Центру аналізу стратегій і технологій у Москві Руслана Пухова, Україна «фактично витіснила російський флот із Криму».

«Жоден кримський порт більше не є безпечним для російських військових кораблів», — констатував Пухов.

Експерти зазначають, що російський флот у Криму виявився вразливим, незважаючи на масштабні витрати на зміцнення оборони окупованого півострова.

«У 2014 році глава Міноборони рф Шойгу обіцяв вкласти у ППО і морську піхоту в Криму 86 млрд рублів до 2020 року. Але це не змогло запобігти ударам з боку Києва. З початку війни рф втратила щонайменше 20 військових суден, зокрема підводні човни і десантні кораблі», — зазначають у нідерландському аналітичному центрі Oryx.

Останньою великою втратою став десантний корабель «Новочеркаськ», уражений крилатою ракетою в порту Феодосії 26 грудня.

Україна також атакувала крилатими ракетами штаб Чорноморського флоту в Севастополі. Будівлі було завдано істотної шкоди. Після цього росія почала виводити судна в інші порти, зокрема у Феодосію і Новоросійськ. Як показують свіжі супутникові знімки, рф вивела всі військові кораблі з Севастополя.

Після того як Україна почала атаки на порт Феодосії, російський флот став залежним від Новоросійська. Але і там порт зазнав атак: у серпні було знищено десантний корабель «Олєнєгорскій горняк».

Поділитись