Росія «бере на озброєння» все у своїй війні проти України – Зеленський на ООН

Росія «бере на озброєння» все у своїй війні проти України – Зеленський на ООН

Президент України Володимир Зеленський заявив у вівторок, що Росія «бере на озброєння» все – від їжі та енергії до викрадених дітей у своїй війні проти України – і попередив світових лідерів, що те саме може трапитися і з ними.

Про це пише Associated Press.

«Коли ненависть стає зброєю проти однієї нації, вона ніколи не зупиняється на досягнутому. Мета нинішньої війни проти України — перетворити нашу землю, наших людей, наші життя, наші ресурси на зброю проти вас, проти міжнародного порядку, заснованого на правилах», сказав Зеленський на щорічному засіданні Генеральної Асамблеї ООН на найвищому рівні.

Видання зазначає, що війна в Україні посилила серйозні глобальні перебої в постачаннях, викликані пандемією та призвела до величезного стрибка цін на продовольство та енергоносії у багатьох країнах, що розвиваються.

Зеленський вказав на нестачу продовольства та палива та підкреслив, що Україна називає викраденнями щонайменше десятків тисяч дітей, вивезених з України після вторгнення Москви: «Що з ними буде?», — запитав він.

«Цих дітей у Росії вчать ненавидіти Україну, і всі зв’язки з їхніми родинами розриваються. І це явно геноцид», — заявив Зеленський у своєму виступі, який тривав 15 хвилин.

Свою відповідь на це Росія надасть у суботу, маючи шанс виступити на Генеральній Асамблеї ООН.

Поділитись