Річна інфляція у Німеччині прискорилася до 7,9 відсотків

Річна інфляція у Німеччині прискорилася до 7,9 відсотків

Річна інфляція у Німеччині у серпні прискорилася до 7,9%.

Про це у вівторок, 13 вересня, повідомляє Федеральне статистичне відомство ФРН. При цьому на місяць раніше інфляція становила 7,5%.

Крім того, ціни на продукти харчування в Німеччині зросли на 16,6% у серпні 2022 року порівняно з тим же місяцем на рік раніше, ціни на енергоресурси збільшилися на 35,6% порівняно зі серпнем 2021 року.
Також ціни на побутову енергію зросли на 2,6% за місяць та на 46,4% у річному вираженні.

“Зростання цін на енергоносії, як і раніше, залишається основною причиною високого рівня інфляції”, – зазначив глава Федерального статистичного відомства Георг Тіль.

11 вересня президент ФРН Франк-Вальтер Штайнмаєр попередив про те, що зростання цін може призвести до збільшення кількості безпритульних восени та взимку в Німеччині. Штайнмайєр додав, що влада Німеччини має вжити заходів, щоб люди не втратили свої будинки.

До цього, 4 вересня, депутат бундестагу від Лівої партії Сара Вагенкнехт сказала, що пакет допомоги влади Німеччини не зможе допомогти мешканцям країни вирішити проблему вибухових цін на комунальні послуги, паливо та продукти. Вона переконана, що пропонований третій пакет допомоги уряду не позбавить громадян Німеччини навіть частини додаткових витрат.

31 серпня Вагенкнехт заявила: керівництву Німеччини варто визнати, що санкційна політика, яка проводиться щодо Росії, підриває добробут не РФ, а населення ФРН.

Поділитись