Режим припинення вогню між ХАМАС і Ізраїлем може вступити в силу 21 травня

Режим припинення вогню між ХАМАС і Ізраїлем може вступити в силу 21 травня

Режим припинення вогню між контролюючим сектор Газа рухом ХАМАС і владою Ізраїлю може вступити в силу в п’ятницю.

Про це повідомила в середу ввечері газета The Wall Street Journal, посилаючись на американські та зарубіжні джерела.

За їхніми відомостями, влада Єгипту досягли прогресу в переговорах з ХАМАС. У той же час джерела видання вказують на те, що представники ізраїльського військового керівництва в приватних бесідах зізнавалися, що влада єврейської держави “наближаються до досягнення своїх цілей”. Думки про те, що режим припинення вогню вступить в силу на поточному тижні, дотримуються, за даними джерел The Wall Street Journal, і в адміністрації президента США Джо Байдена.

Раніше виконавчий секретар центрального комітету руху ФАТХ Джібріль Раджуб повідомив, що угода про припинення вогню між рухом ХАМАС і владою Ізраїлю може бути досягнуто протягом 24 годин. У свою чергу портал Axios з посиланням на джерела в ізраїльському уряді повідомляло, що Ізраїлю для завершення військової операції проти палестинських радикалів знадобиться ще кілька днів.

Палестинські радикальні угруповання в секторі Газа і ізраїльська армія обмінюються ударами з 10 травня. Ракетні обстріли пішли за заворушеннями у мечеті Аль-Акса в Східному Єрусалимі, що почалися через рішення ізраїльського суду про вилучення будинків в кварталі Шейх-Джаррах арабських сімей. Згідно з останніми даними МОЗ Палестини, число загиблих перевищило 250, з них 227 – в секторі Газа, включаючи більше 60 дітей і більше 30 жінок. З ізраїльського боку загинуло щонайменше 12 осіб.

Поділитись