Путін хоче зробити 30 вересня «Днем возз’єднання» з окупованими територіями

Путін хоче зробити 30 вересня «Днем возз’єднання» з окупованими територіями

Володимир Путін вніс до Держдуми законопроект, згідно з яким 30 вересня буде оголошено «Днем возз’єднання» з окупованими українськими територіями, які влада РФ визнала російською.

Про це пише The Insider. 

Згідно з пояснювальною запискою до документа, 30 вересня 2022 року «увійде до новітньої історії як день прийняття до Російської Федерації Донецької народної республіки, Луганської народної республіки, Запорізької області та Херсонської області».

Тоді Путін після незаконних «референдумів» підписав із призначеними РФ «главами» окупованих Росією регіонів України договори, а до цього «визнав незалежність» Запорізької та Донецької областей.

Більшість країн світу вважають ці дії Росії незаконною анексією територій іншої країни, і майже всі не визнають їх російськими (ДНР і ЛНР визнані КНДР і Сирією). Незважаючи на те, що російська армія не контролює Запорізьку, Херсонську та Донецьку області повністю, Росія вважає, що вони «увійшли» до її складу у своїх адміністративних кордонах.

У свою чергу, українська влада вважає, що переговорний процес з РФ може розпочатися лише у разі виведення російських військ з усіх українських територій, і з півострова Крим у тому числі.

Поділитись