Пригожин перекладає відповідальність за невдачі у Бахмуті на Міноборони РФ, – ISW

Пригожин перекладає відповідальність за невдачі у Бахмуті на Міноборони РФ, – ISW

Керівник приватної військової компанії “Вагнер” Євген Пригожин намагається перекласти на Міністерство оборони РФ відповідальність за провали в Бахмуті, вважають аналітики Інституту вивчення війни (ISW).

Аналітики інституту пишуть, що Євген Пригожин спробував виправдати відсутність прогресу ПВК «Вагнер» у Бахмуті, чим підтвердив попередні оцінки ISW про те, що російські сили у Бахмуті досягли кульмінації.

Так, аналітики зазначають, що в інтерв’ю одному із російських пропагандистських медіа 31 грудня Пригожин заявив, що «вагнерівці» не можуть прорвати українську оборону в Бахмуті. Він розповів, що наступальні операції є дуже виснажливими, оскільки кожен будинок у місті є «фортецею». Пригожин розповів, що українці мають у Бахмуті оборонні лінії через кожні 10 метрів, а тому російські війська мають зачищати будівлю за будинком.

«Це значний поворот для Пригожина і вперше, коли він представив ПВК «Вагнер» у Бахмуті як таку, що фактично не досягла успіху. У жовтні Пригожин заявляв, що «вагнерівці», які діють у районі Бахмута, просуваються за день на 100-200 метрів. ПВК «Вагнер» проводила інформаційні операції, стверджуючи, що вона досягла успіхів у Бахмуті самостійно російських сил», – йдеться у звіті ISW.

Аналітики вважають, що Пригожин, ймовірно, створює інформаційні умови для того, щоб перекласти відповідальність за невдачі «вагнерівців» у Бахмуті на Міністерство оборони Росії чи російську оборонну промисловість.

Найманці з Вагнера заявили Пригожину, що вони не змогли прорвати українські позиції в Бахмуті через недостатню кількість бронетехніки, боєприпасів і 100-мм снарядів. Ця заява має на меті зняти особисту відповідальність із ПВК «Вагнер» та Пригожина, приписуючи їхню нездатність захопити Бахмут ширшим проблемам розподілу російських ресурсів», – зазначили в інституті.

Поділитись