Профільний комітет Сенату США обговорить законопроект про визнання Росії спонсором тероризму

Профільний комітет Сенату США обговорить законопроект про визнання Росії спонсором тероризму

Комітет у закордонних справах Сенату Конгресу США 11 грудня обговорить законопроект, який зобов’язує держсекретаря розглянути питання про те, чи є Росія країною – спонсором тероризму.

Про це йдеться в повідомленні, опублікованому на сайті комітету. Ініціатива “зобов’язує держсекретаря визначити, чи слід вважати Російську Федерацію країною – спонсором тероризму і чи слід оголосити спонсоровані Росією в Україні збройні формування іноземними терористичними організаціями”.

Після можливого голосування в комітеті законопроект буде розглядатися вже Сенатом повного складу.

Рішення про те, “чи Російська Федерація критеріям визнання її країною – спонсором тероризму” керівник Держдепартаменту повинен представити законодавцям не пізніше ніж через 90 днів після дати можливого прийняття законопроекту. У той же термін держсекретар повинен представити Конгресу рішення про те, “чи відповідають критеріям визнання іноземними терористичними організаціями збройні формування, фізично присутні на Донбасі і ті, що знаходяться під контролем або які отримують допомогу Російської Федерації, або збройні формування, пов’язані або контрольовані самопроголошеними Донецької народної республікою або Луганської народною республікою”.

У список країн – спонсорів тероризму входять на даний момент Іран, КНДР, Сирія і Судан. Внесення країни в цей перелік означає, що інші держави або іноземці можуть підпасти під американські санкції в разі укладення з нею торгових угод.

Поділитись