Президент доручив розробити план підготовки для проведення Олімпіади

Президент доручив розробити план підготовки для проведення Олімпіади

Президент України Володимир Зеленський вважає, що потрібно бути амбітними в цих питаннях.

Він доручив розробити план підготовки інфраструктури для проведення в Україні Олімпійських ігор. Про це повідомляє прес-служба глави держави.

“Нам потрібен певний план, щоб ми, скажімо, були готові протягом трьох-чотирьох років все побудувати. І тоді ми зможемо бути в черзі і прийняти Олімпіаду. Ми повинні бути амбітними”, – сказав Зеленський на зустрічі з главою Міністерства молоді і спорту Ігорем Ждановим і президентом Національного олімпійського комітету України Сергієм Бубкою.

“Треба дати завдання нашим хлопцям, які шукають інвестиції, дати завдання нашого бюджету, щоб щорічно виділялися гроші на об’єкти, які нам потрібні, а потім будуть використані для Олімпіади. Треба хоча б намагатися цього досягти”, – додав президент.

Бубка в свою чергу повідомив, що найближчими олімпійськими змаганнями, на проведення яких Київ може подати заявку, є зимова Олімпіада 2030 року або річна в 2032 році. Однак, зауважив він, найбільш реалістичним для України є можливість претендувати на проведення в майбутньому зимових або літніх юнацьких Олімпійських ігор.

Фото Gettyimages.

Поділитись