Президент Чехії затвердив склад нового уряду

Президент Чехії затвердив склад нового уряду

Президент Чехії Мілош Земан затвердив у п’ятницю склад нового уряду країни на чолі з лідером коаліції “Разом” Петром Фіалою, який виграв жовтневі вибори в парламент, якого Земан раніше призначив прем’єром.

“Я затвердив вас на посадах міністрів і сподіваюся на вашу успішну роботу на благо громадян Чеської республіки”, – сказав Земан під час урочистої церемонії у заміській резиденції президента “Лани”, яка транслювалася Чеським телебаченням.

До складу нового кабміну входять, крім прем’єра Фіали, 18 міністрів – на 3 більше, ніж було у попередньому уряді прем’єра Андрія Бабіша. Додалися міністри із законодавства, у європейських справах, а також з науки, досліджень та інновацій. Усі вони є міністрами без портфелів, тобто профільних міністерств. Міністр сільського господарства Зденек Некула буде призначений пізніше, після одужання після COVID-19.

Загалом кабмін склали 6 представників Громадянської демократичної партії (включаючи її лідера, прем’єра Фіалу), по 4 представники Християнсько-демократичного руху та руху “Незалежні та старости”, 3 представники Піратської партії та 2 представники руху ТОР 09.

Голосування в парламенті про вотум довіри новому кабміну попередньо намічено на 17 січня 2022 року. При цьому новий уряд спирається на підтримку 108 депутатів із 200.

Поділитись