Чехія зголосилася допомогти Польщі з мігрантами на кордоні

Чехія зголосилася допомогти Польщі з мігрантами на кордоні

Міністр закордонних справ Чеської республіки Якуб Кулганек написав на своїй сторінці у Twitter, що Чехія готова допомогти Польщі у врегулюванні ситуації з нелегальними мігрантами на кордоні з Білорусією.

Він додав, що спілкувався на цю тему зі своїм польським колегою.

Я розмовляв зі своїм польським колегою Збігневом Рау. Ми обговорили жахливу ситуацію, що склалася через біженців, що скупчилися, на польсько-білоруському кордоні. Я висловив нашу солідарність із Польщею і підтвердив нашу готовність надати допомогу, якщо виникне потреба, — поділився Кулганек.

Він додав, що 15 листопада ситуація на польсько-білоруському кордоні стане предметом обговорення глав зовнішньополітичних відомств країн Євросоюзу, а також країн Вишеградської групи регіонального об’єднання, до складу якого входять Чехія, Словаччина, Угорщина та Польща.

Раніше глава МЗС Великобританії Елізабет Трасс звинуватила Росію в тому, що вона причетна до ситуації, що склалася з мігрантами на кордоні Білорусії та Польщі. На думку глави відомства, Москва має чинити тиск на білоруське керівництво.

Поділитись