Прем’єр Австралії оголосив про виділення 74 мільйонів доларів Україні

Прем’єр Австралії оголосив про виділення 74 мільйонів доларів Україні

Прем’єр-міністр Австралії Ентоні Альбанезе анонсував черговий пакет військової допомоги Україні та пообіцяв, що його країна виступить на боці Києва у Міжнародному суді під час розгляду позову проти РФ.

Про це повідомляється в заяві глави австралійського уряду, оприлюдненій у понеділок.

“У відповідь на прохання президента [України Володимира] Зеленського про підтримку Австралія надасть Києву військову допомогу в розмірі 99,5 млн австралійських доларів ($67,8 млн). До неї увійдуть 14 бронетранспортерів, 20 автомобілів Bushmaster та інша військова техніка, вироблена оборонною промисловістю Австралії, а також внесок у відповідний цільовий фонд НАТО”, – зазначив Альбанезе, уточнивши, що таким чином загальний обсяг військової допомоги, наданої Австралією ЗС України, перевищить 388 млн. австралійських доларів ($230,6 млн.).

Також прем’єр-міністр повідомив, що ще 8,7 млн. австралійських доларів ($5,9 млн.) будуть направлені на адресу прикордонної служби України для модернізації обладнання спостереження, забезпечення кібербезпеки та зміцнення сил оперативного реагування на місцях.

Поділитись