Фіджі приєднається до економічної ініціативи США в Азіатсько-Тихоокеанському регіоні

Фіджі приєднається до економічної ініціативи США в Азіатсько-Тихоокеанському регіоні

Влада США вітає рішення Республіки Фіджі приєднатися до Рамкової домовленості щодо економічної взаємодії в Азіатсько-Тихоокеанському регіоні (IPEF).

Про це заявив у четвер помічник президента США з національної безпеки Джейк Салліван.

“Президент [США Джо] Байден вітає рішення Фіджі приєднатися до IPEF”, – йдеться у поширеній письмовій заяві Саллівана. Він зазначив, що Фіджі стане 14-м учасником IPEF та першою острівною тихоокеанською державою в ній.

“Тепер IPEF відображає всю регіональну різноманітність <…>, включаючи учасників з Північно-Східної, Південно-Східної, Південної Азії, Океанії та островів Тихого океану. <…> Майбутнє економіки XXI століття буде великою мірою залежати від регіонів Індійського та Тихого океанів, та IPEF допоможе забезпечити стійке зростання для всіх наших економік”, – додав Салліван, висловивши надію на поглиблення двостороннього партнерства США та Фіджі.

Американський лідер оголосив про запуск IPEF під час офіційного візиту до Японії раніше цього тижня. За його словами, на першому етапі до ініціативи, крім США та Японії, приєднаються Австралія, Бруней, В’єтнам, Індія, Індонезія, Малайзія, Нова Зеландія, Сінгапур, Таїланд, Філіппіни та Південна Корея. Байден розповів, що IPEF створюватиме нові правила для економіки XXI століття, які допоможуть усім країнам-учасницям розвиватися швидше та на рівних умовах.

Поділитись