Байден не знайшов союзників у боротьбі з Росією

Байден не знайшов союзників у боротьбі з Росією

США не змогли залучити більшість країн Африки, Азії та Південної Америки до санкційного тиску на Росію.

Заклики адміністрації глави американської держави Джо Байдена залишилися без відповіді. Таку думку висловили у своїй статті оглядачі американської газети New York Times Лара Джейкс та Едвард Вонг.

Автори пишуть, що адміністрація президента США Джо Байдена із наполегливістю намагається вмовити нейтральні держави приєднатися до антиросійських санкцій. Вони закликають до цього Бразилію, Ізраїль, Індію та арабські держави Перської затоки. Серед запропонованих заходів обмеження – економічні санкції, військова підтримка України та дипломатичний тиск. Однак ці держави так і не дали своєї згоди на подібні заходи.

“Досі навряд чи хтось із них виявив бажання зробити це, незважаючи на партнерські відносини зі Сполученими Штатами з інших важливих питань безпеки”, – зазначили автори статті.

Крім того, Джейкс і Вонг нагадали про негативну реакцію Китаю на спроби США розширити коаліцію, до якої, крім країн Європи, входять Японія, Канада, Австралія, Південна Корея та Нова Зеландія.

“Офіційні особи США не заперечують труднощі, пов’язані зі спробами переконати інші країни привести свої інтереси у відповідність до прагнення США та Європи ізолювати Росію”, – підсумували автори.

Поділитись