Австралія розширила санкції щодо Росії

Австралія розширила санкції щодо Росії

Уряд Австралії розширив санкційні обмеження щодо Росії.

Про це у п’ятницю, 1 липня, повідомили у австралійському МВС. Як уточнюється, обмежувальні заходи торкнулися кількох підприємців та осіб із керівництва Росії. Санкції також торкнулися уповноваженої з прав дитини Марії Львової-Бєлової.

18 травня прес-служба МВС Австралії повідомила про розширення антиросійських обмежувальних заходів. Санкції торкнулися восьми російських журналістів, державних службовців та деяких організацій.

До цього, на початку травня, австралійська сторона запроваджувала обмежувальні заходи щодо депутатів Держдуми та так званих міністрів самопроголошених Донецької та Луганської народних республік (ДНР та ЛНР).

У квітні влада Австралії внесла до списку санкцій прізвища 147 громадян Росії. За тиждень до цього МВС країни повідомило, що влада ввела санкції щодо російських енергетичних компаній, а також 12 інших російських підприємств.

У свою чергу, Росія 7 квітня запровадила персональні санкції щодо 228 представників керівництва та парламентаріїв Австралії. До стоп-листу осіб, яким закрито в’їзд до Росії, увійшли члени австралійського комітету з національної безпеки, палати представників, сенату та регіональних законодавчих зборів.

Поділитись