Повідомлення про смерті мобілізованих викликали нову хвилю критики в Росії

Повідомлення про смерті мобілізованих викликали нову хвилю критики в Росії

Публічне повідомлення про перші смерті погано підготовлених мобілізованих російських солдатів в Україні викликало нову хвилю критики на адресу російського військового командування, пишуть експерти американського Інституту вивчення війни (ISW).

Мілітарі-блогери стверджують, що міністерство оборони Росії не створило належних умов для інтеграції та моніторингу розгортання мобілізованих на фронтах. Військові частини, за повідомленнями, розосереджують мобілізованих за різними підрозділами, не ведучи належного обліку місць їхньої дислокації на фронтах, що викликає скарги сімей на військове керівництво. Російські військові чиновники також продовжують направляти чоловіків із попереднім військовим досвідом до підрозділів, які не відповідають їхній кваліфікації.

Один блогер навіть попередив, що нездатність російського міноборони належним чином інформувати сім’ї про місцезнаходження їхніх родичів призведе до того, що матері та дружини створюватимуть правозахисні групи, які “розірвуть Росію зсередини”.

Поділитись