Засудженим росіянам захотіли дозволити брати участь у війні

Засудженим росіянам захотіли дозволити брати участь у війні

У Раді Федерації РФ розробили законопроект, який дозволяє засудженим росіянам брати участь у бойових діях в Україні, повідомляє ТАРС із посиланням на текст документа.

Сенатори у своїй пропонують встановити дію закону як на цивільних осіб, а й у засуджених військовослужбовців. У законопроекті зазначено, що ці люди можуть бути звільнені від покарання, «якщо виявлять мужність та героїзм на військовій службі».

Законопроектом передбачається можливість надання в період мобілізації чи збройного конфлікту певним категоріям засуджених відстрочки виконання покарання у зв’язку з направленням їх для участі у бойових діях, — йдеться у пояснювальній записці.

Сенатор від Криму Ольга Ковітіді, яка є одним із авторів законопроекту, зазначила, що документ розроблено на підставі звернень громадян, а також з урахуванням думки професійної та експертної спільноти.

Компанії, які серйозно завищували ціни на армійське екіпірування після оголошення часткової мобілізації, виявлено Федеральною антимонопольною службою Росії. Прокуратура раніше видала продавцям застереження. Але наскільки було завищено ціни, у відомстві не уточнили.

Військторг у свою чергу порекомендував своїм дочірнім організаціям, які також займаються продажем екіпіровки та іншої продукції армійського призначення, реалізувати її з націнкою не вищою за 15%, уточнила ФАС.

Поділитись