Макрон звинуватив Росію у провокації та зробив заяву щодо Вірменії

Макрон звинуватив Росію у провокації та зробив заяву щодо Вірменії

Президент Франції Еммануель Макрон звинуватив Росію «у цілеспрямованій провокації» нещодавніх зіткнень між Азербайджаном та Вірменією «у рамках зусиль щодо дестабілізації ситуації в Кавказькому регіоні та за його межами», передає Reuters.

«Що відбувається на кордоні (Вірменії та Росії) останні два роки… 5000 російських солдатів нібито охороняють кордон, але росіяни скористалися цим конфліктом, який налічував кілька століть, зіграли в азербайджанську гру за участю і повернулися, щоб послабити Вірменію, з якої колись були близькі», — сказав Макрон. Ви бачите, що відбувається? Це спроба Росії дестабілізувати ситуацію. Вона хоче створити безлад на Кавказі, щоб дестабілізувати всіх нас».

Він запевнив, що Франція не «підведе Вірменію». «Вірменія — країна, з якою ми маємо унікальний зв’язок (…) Ми не залишимо вірмен», — зазначив він.

Він нагадав, що за посередництва Франції та голови Євроради відбулася зустріч лідерів Вірменії та Азербайджану у Празі на полях саміту Європейської політичної спільноти. “Це, до речі, дозволило прем’єр-міністру Вірменії вперше в новітній історії зустрітися з президентом Туреччини”, – зауважив Макрон, передає Nouvelle d’arménie.

Поділитись