Польський суд виніс рішення у справі про смоленську трагедію

Польський суд виніс рішення у справі про смоленську трагедію

Польський суд не став заарештовувати одного з російських авіадиспетчерів у справі про смоленську авіакатастрофу, розгляд справи двох інших авіадиспетчерів було відкладено на невизначений термін, повідомили в прес-службі окружного суду Варшави.

«У справі Віктора Р. суд відклав засідання на невизначений термін», – повідомили в суді.

Уточнюється, що відстрочка призначена через «невиконання російською стороною заявки на юридичну допомогу щодо підозрюваного Віктора Р». З тієї ж причини безстроково було відкладено засідання у справі щодо Миколи Краснокутського.

У справі щодо Павла Плюсніна суд вирішив не задовольняти клопотання прокурора, який просив затримати диспетчера. Відмова заснований на тому, що «доказовий матеріал, раніше зібраний в справі, не є достатнім для прийняття з високим ступенем ймовірності скоєння підозрюваним Павлом П. злочину».

Суд не прийшов до висновку, що Плюснін «якимось чином до цих пір перешкоджав або буде перешкоджати в майбутньому ходу даного розслідування», також суд зазначив, що орган попереднього розслідування «знає адресу проживання підозрюваного, а дії російської сторони явно ускладнюють проведення розслідування».

Раніше польський суд відновив розгляд клопотання генпрокуратури республіки про тимчасовий арешт трьох російських диспетчерів, які чергували в аеропорту Смоленськ-Північний в день аварії польського урядового літака Ту-154М в 2010 році.

Нагадаємо, 10 квітня 2010 літак Качинського, який на чолі офіційної делегації прямував на пам’ятні урочистості в Катині, розбився під Смоленськом. На борту перебували 96 осіб, включаючи вісім членів екіпажу.

Польський президент, його дружина, представники керівництва Польщі і всі інші перебували на борту, загинули.

У квітні СК спростував версію британських експертів про вибухові речовини в Ту-154 Качиньського.
У серпні 2017 року нова польська комісія стверджувала, що «руйнування лівого крила Ту-154М не було ініційовано зіткненням з березою», а стало результатом вибуху. Пізніше Слідчий комітет Росії схвалив надійшов від Польщі запит на черговий огляд уламків літака Ту-154М.

Поділитись