Польська компанія PGNiG подала зустрічний позов проти «Газпрому»

Польська компанія PGNiG подала зустрічний позов проти «Газпрому»

Польська газова компанія PGNiG у відповідь на позов «Газпрому» подала зустрічний позов із вимогою зниження цін на газ.

Про це 11 лютого повідомив голова правління PGNiG SA Павло Маєвський.

«Після ретельного аналізу питання ми дотримуємося позиції, що вимога про збільшення ціни контракту, включена до тендерної пропозиції «Газпрому», є необґрунтованою. Більше того, ми вважаємо ці претензії формально неприйнятними, тому наша відповідь на звернення до арбітражу однозначна: ми просимо відмовити у задоволенні позовних вимог «Газпрому», — сказав Маєвський.

Початок арбітражного розгляду не виключає можливості мирного врегулювання питання у разі досягнення відповідної угоди між PGNiG та «Газпромом», уточнили у прес-службі PGNiG.

14 січня PGNiG повідомила, що «Газпром» подав до арбітражного суду Стокгольма позов щодо вимоги зміни цінових умов на газ, що поставляється за ямальським контрактом.

Він був направлений на перегляд у відповідь на запити PGNiG щодо зниження контрактної ціни від 1 листопада 2017 року та 1 листопада 2020 року, причому в умовах рекордно високих цін на газ у Європі.

Наприкінці грудня глава Міненерго Олександр Новак заявив, що Росія готова збільшувати постачання газу до Європи, але для цього потрібне підписання довгострокових контрактів. Він розповів, що країна має ресурсну базу, яка дозволяє забезпечувати попит європейських споживачів на паливо в будь-яких обсягах.

Поділитись