Коболєв: «Нафтогаз» не забезпечив необхідні запаси газу для опалювального сезону

Коболєв: «Нафтогаз» не забезпечив необхідні запаси газу для опалювального сезону

Український «Нафтогаз» вчасно не забезпечив необхідні запаси газу для опалювального сезону в країні, таким чином компанія здійснила катастрофічну помилку.

Таку думку висловив екс-глава корпорації Андрій Коболєв. Він підкреслив, що через неправильні дії керівництва компанія почала перетворюватися на банкрута і тепер змушена просити кошти з державного бюджету.

“Нове керівництво держкомпанії також зробило катастрофічну помилку – вони не закупили вчасно газ”, – заявив колишній глава компанії в інтерв’ю Forbes.ua.

За його словами, те, чи вистачить Україні газу до закінчення опалювального сезону, залежатиме від погодних умов. При цьому великою зоною ризику експерт назвав місяць березня.

Також Коболєв зазначив, що наступної зими Києву потрібно імпортувати близько 8 млрд куб. м газу. За його оцінкою, ціна палива наступного року буде на рівні 500-600 доларів за тисячу кубометрів.

Де вони знайдуть стільки грошей, щоб відновити запаси газу наступного року? Я навіть про це думати не хочу – страшно. Швидше за все доведеться просити у держави», — резюмував Коболєв.

3 лютого український економіст, співголова Фонду енергетичних стратегій Дмитро Марунич заявив про необхідність укладання контракту з «Газпромом» щодо постачання газу в Україну, оскільки високі ціни на пальне шкодять економіці країни. Він зазначив, що відповідні постачання російського газу важливі не для президента України та уряду, а для споживачів.

Поділитись